A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Hjem/Alle tjenester/Barn og skole/Eidsbergskolen/Skolene i Eidsberg/Eidsberg ungdomsskole

Til alle foresatte i Eidsberg Kommune

Snapchat

I løpet av den siste tiden har vi blitt oppmerksomme på en gruppe på Snap Chat som kaller seg «Østfold daily». Dette er en gruppe der man legger ut bilder og filmsnutter om det som skal vise dagliglivet blant ungdommer i Østfold, med mange bidrag fra Mysen og Askim. I denne gruppa oppfordres våre unge til å dele «grove, syke, sexy» ting. Over en lav sko deles bilder og filmer av sk. CHALLENGES.

Challenges er utfordringer som på en snill måte kan sammenlignes med «Jackass»», men som ofte handler om å skade seg, som å kjøre hodet opp i dørkarmer, smashe brusbokser med hånden til du blør, drikke Zalo eller såpe og bli slått så hardt at håndmerke sitter igjen på rygg/rumpe. Det deles gjerne bilder av pupper og romper men også mye av mekking av jointer, bilder av brukerutstyr og mye cash. Dette er selvsagt alvorlige og ulovlige ting og politiet følger denne gruppa tett.

Mange av disse challengene er bare dumme og skadene mindre, men de siste som er observert er bl.a. å hele bensin/gass i hånden og tenne på eller å drikke sprit på styrten til du spyr. Dette kan være fatalt. Alle disse utfordringene er knyttet til risiko men disse siste kan få dødelig utfall.

Det oppfordres også til hærverk og vi opplever dører som er sparket inn, nødutgangsskilt som skrus/slås ned og PC-skjermer som man slår eller stanger i til de løsner fra tastaturet.

Dette filmes og legges ut.

Vi vil oppfordre alle foresatte til å snakke med sine ungdommer om dette og å etterspørre hvis man ser småskade eller merker man lurer på.

Ta gjerne kontakt ved spørsmål.

Hilsen

Tina Bråthen, assisterende rektor Eidsberg Ungdomsskole
Tlf. 977 70 029

Stine Furnes, ungdomskontakt/SLT-koordinator
Tlf. 951 32 760

Tips en venn Skriv ut