A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Hjem/Alle tjenester/Barn og skole/Kulturskolen

Kulturskolen

Tåkebilde, Ronja Røverdatter

Eidsberg Kulturskole er en sosial og faglig stimulerende læringsarena, der barn og unge får utfordringer og mulighet til å utvikle sine evner under ledelse av profesjonelle instruktører og kunstpedagoger.

Vi er en av landets ledende kulturskoler innenfor scenefagene teater og musikal, og våre elever har stått på scenen i store produksjoner som "Jungelboken" (2018) "Ronja Røverdatter" (2017), "Wannabe Star" (2016), "Grease" (2015), "Reisen til julestjernen" (2012 og 2015), "Oliver!" (2011 og 2014), "Rubens Cabaret" (2011) og "Victoria" (2010). I tillegg har Eidsberg Kulturskole arrangert Barneteaterfestivalen i Festiviteten i 2012, 2015 og 2018.

Speedadmin

Eidsberg kulturskole fikk i januar 2015 et nytt kulturskoleprogram. Her har elevene tilgang på informasjon ved å logge seg inn med tildelte brukernavn og passord. De får en oversikt over hvilke fag de går på, og eventuelt hva der står på venteliste på. De har også tilgang til sin egen timeplan, betaling, lærerinformasjon osv.

Stort sett all kommunikasjon mellom Eidsberg kulturskole og elevene går via programmet. Så det er viktig at alle elevene jevnlig sjekker sin side og påser at kontaktinformasjonen stemmer.

Re-registrering

Alle elever, både eksisterende og de på venteliste, vil hvert år i april/mai måned få beskjed om å re-registrere seg. Dette betyr at de skal gi beskjed til kulturskolen om det fortsatt ønsker å være elev, eller stå på våre ventelister kommende sesong. De som ikke gjør dette blir automatisk fjernet fra våre lister og må da eventuelt søke plass på nytt. Alle elevene får tilsendt e-post i forkant av re-registreringen.

Ventelister

For å sette deg opp på våre ventelister må du søke plass. Se link til elektronisk søknadsskjema. Man trenger ikke søke om plass på nytt hvert år, men man må huske å re-registrere seg hvert år. Gjør du ikke dette slettes eleven fra våre lister. Hvor lenge man blir stående på en venteliste er veldig ulikt fra disiplin til disiplin. Spesielt sang har lange ventelister og man må regne med å stå noen år før man får tildelt plass.


Skoleåret 2019/2020 tilbyr vi undervisning i følgende disipliner:

  • Teater (4 grupper)
  • Musikal (audition)
  • Sang
  • Gitar
  • Piano
  • Trompet
  • Kornett
  • Fiolin

Kulturskolen er et undervisningstilbud for barn og unge i grunnskole og videregående skole. Undervisningen skjer i Festiviteten, og følger skoleruten.

Elevavgiften er kr. 1.600,- pr. semester, men unntak av musikalklassen som er kr. 3.200,- pr. semester. Lån av instrument koster 450 kr pr. semester.
En elevplass har tre måneders oppsigelsestid etter skriftlig oppsigelse av plassen.

Vi tar i mot søknader gjennom hele året, men søknadsfrist for hovedopptaket til skoleåret 2019/2020 er 1. juni.

Søknadsskjema:

Ønsker du å søke plass som ny elev benytter du denne lenken: Søknadsskjema for nye elever i kulturskolen

Er du allerede elev i kulturskolen benytter du denne lenken: Søknadsskjema for eksisterende elever i kulturskolen

Elever som blir tildelt plass, får skriftlig beskjed innen utgangen av juni.
Dersom det ikke er ledig plass, blir søker satt på venteliste. Vi varsler kun elever som får plass. Ønsker du informasjon om din plass på ventelisten, ta kontakt med kulturskolen på e-post.

Henvendelser rettes på epost til: kulturskolen@io.kommune.no

Følg oss gjerne på facebook: https://www.facebook.com/Eidsberg-Kulturskole-127140734062728/?fref=ts

Tips en venn Skriv ut