A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Hjem/Alle tjenester/Barn og skole/Eidsbergskolen/Skolene i Eidsberg/Mysen skole

Klassebamse fra Mysen skole på tur

Klasse 2B ved Mysen skole fikk i høst brevvenner i Andenes, og har hatt stor glede av å utveksle brev med dem. Nå er klassebamsen Uhu på vei på besøk!

Klassebamse på tur web_stående

Bamse på reise

Det har vært veldig gøy både å sende og motta brev. Elevene fikk så ideen om å sende klassebamsen, Uhu, til brevvennene sine i Andenes. Dette er en lang reise for en bamse som kun har sett Mysen, og Uhu synes det er veldig skummelt å skulle reise hele veien alene. Uhu har bare vært med barna i klassen hjem, så man kan nok se på dette som hans «livs reise», sier kontaktlærer for 2B, Anne-Marthe Lilleng Jensen.

Barna lurte derfor på om de kunne løse dette på en måte, slik at Uhu ikke trengte å reise hele veien alene i en pappeske! Anne-Marthe og elevene startet dermed prosjektet «Klassebamse på tur!». I forbindelse med prosjektet opprettet de Facebook-gruppe, «Klassebamse på tur», der de spurte om hjelp til å frakte Uhu til Andenes. Gjengen i 2B var spente – kunne dette virkelig gå? Ville det komme noen respons på dette?

Stort engasjement

Innlegget om å hjelpe Uhu til Andenes har blitt delt mange ganger, og folk fra fjern og nær har vært ivrige med å tilby seg å ta han med på reise. Det er et stort engasjement der ute, for å få Uhu fram til brevvennene i Andenes.  

Onsdag 8. mai startet ferden. Uhu ble tatt med til Oslo, hvor han ble levert videre til en som skal ta han med seg på flyreise, og også på Hurtigruta! Så blir han levert videre, og kommer seg forhåpentligvis hele veien frem. 
- Vi synes det er så gøy at dette "prosjektet" ser ut til å komme i mål, sier kontaktlærer Anne-Marthe Lilleng Jensen og ønsker Uhu god tur videre på ferden!