A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy

Flere skal få oppleve Fjella

Skilt i Trømborgfjella

Gratis buss, mat og masse aktiviteter! Frivillige skaper aktivitetene, Eidsberg kommune organiserer og fylkeskommunen betaler. Slik skal flere få oppleve friluftslivet i Trømborgfjella.

Fire ganger i året går det gratis turbuss fra Kulturtorget i Mysen til Trømborgfjella. Det skal bidra til at enda flere får oppleve den fantastiske naturen vi har i Trømborgfjella.
 
- Det er så bra når flere kan gå sammen for å skape noe for innbyggerne. Her har lag og foreninger, kommunen og fylkeskommunen i fellesskap stilt med frivillig mannskap og penger. Den første turbussen til Fjella går allerede 14. april, sier Ellen Byng Strøm, som er fagkonsulent for kultur og idrett i Eidsberg kommune. 
 

Turer som passer for alle


Østfold fylkeskommune stiller med 30.000 kroner i friluftsaktivitetsmidler. Pengene kommer fra Miljødirektoraratet, som vil bidra til at flere kommer seg ut i naturen. Turene er åpne for alle. Bussturen og mat på turene er gratis. DNT Indre Østfold, OL Flaggtreff og Eidsberg Jeger- og fiskeforening er samarbeidspartnere, med ansvar for opplegg på turene. 
 
- Det blir turer for barnefamilier og ungdommer. Dette skal passe for alle. Vi håper turene bidrar til at enda flere får interesse for friluftsliv. Det er bra for alle å komme seg ut i blant. Og så har vi de fantastiske Fjella-områdene bare kort vei fra sentrum, sier Byng Strøm.
 
Det er satt opp to vårturer og to høstturer. Førstkommende tur er søndag 14. april,  i regi av DNT Indre Østfold og har avreise fra Kulturtorget v/ Festiviteten kl. 10.30 med retur fra Dynjan kl. 14.00.

Det er en skogstur med aktiviteter for barn og grilling av pølser på bål. På DNT Indre Østfolds sider kan du finne mer informasjon om turen: https://indreostfold.dnt.no/aktiviteter/105673/864795/
 
Tips en venn Skriv ut