A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Hjem/Alle tjenester/Barn og skole/Eidsbergskolen/Skolene i Eidsberg/Mysen skole

Dinosaurer på Mysen skole

Jørn H. Hurum forteller om dinosaurer

Den kjente dinosaurforskeren Jørn Hurum underviste om dinosaurer for 4. klasse ved Mysen skole. Det ble en engasjerende og lærerik time.

Jørn Harald Hurum er en norsk paleontolog og vitenskapsformidler. Han er utdannet virveldyrpaleontolog og ansatt som professor ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Han har særlig jobbet med dinosaurer, tidlige pattedyr og marine øgler. Vi kjenner ham fra utgravninger på Svalbard og fossilet Ida, som er verdens eldste kjente apeskjelett. Han fortalte fra sin jobb med utgraving av fossiler på Svalbard. Barna fikk vite hva som kjennetegner og skiller dinosaurer fra andre dyr.  Vi fikk også høre om at han allerede som 6 åring bestemt seg for å bli forsker på dinosaurer og at boken "Ola og eventyret om dyra" var inspirasjonskilden.

Kari Mette Heller, som er lærer ved Mysen skole, fikk ideen om å få han til Mysen da hun så at den kjente forskeren skulle holde foredrag på biblioteket i Trøgstad. Som tenkt så gjort. Mona Seternes, leder av FAU og mor til et av barna var til stede og kan fortelle om superengasjerte barn som spurte masse spørsmål og deltok aktivt når professoren stilte spørsmål underveis. Hun sier det var utrolig interessant og engasjerende å få som voksen også. Hun berømmer Kari Mette Heller for tiltaket som gir en skoletime litt utenom det vanlige!