A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Hjem/Alle tjenester/Barn og skole/Barnehage/Barnehagene i Eidsberg/Edwin Ruuds Barnehage

Bruk biblioteket!

Barn og voksen på biblioteket

Ta en tur innom biblioteket! Titt i hyllene, lån bøker, lydbøker, tegneserier og filmer, og gjør deg kjent med aktiviteter og tilbud hos ditt lokale bibliotek. ​​​​​​​

Hva kan dere gjøre på biblioteket? 

En hel verden av fortellinger og eventyr, fakta og fiksjon, finner dere på biblioteket. Men biblioteket er mer enn bøker. Her kan dere blant annet finne filmer, lydbøker, musikk og spill. Det meste er for utlån – helt gratis! Sammen kan dere utforske alt biblioteket har å tilby, og bla i pekebøker, bildebøker, eventyrbøker og faktabøker. 
De som jobber på bibliotekene kan gi gode råd og tips om valg av bøker til ulike aldersgrupper og interessefelt. Mange bibliotek har også arrangementer som passer for små barn. Dette kan være dukketeaterforestillinger, sangstund, lesestund og mye annet. Følg med på nettsidene til deres bibliotek for informasjon om lokale arrangementer.

Veiledning og lesetips

Barn som forbinder bøker med noe hyggelig og spennende dere gjør sammen, får positive assosiasjoner til lesing. Det gir et godt utgangspunkt for å bli ivrige og gode lesere når de blir større. Lesegleden og interessen for bøker er i utvikling allerede når barna er helt små. Høytlesing med foreldrene er for de fleste barn det første møtet med litteraturen. 
Det er avgjørende for lesegleden til barna at dere leser bøker de har lyst til å lese og som de koser seg med. Det kan være enkle fortellinger de vil lese igjen og igjen, eller det kan være faktabøker for barn om et emne de interesserer seg for. På biblioteket kan dere få gode lesetips basert på alder, interesser og smak. Noen vil gjerne gå rundt, titte i hyllene og bla seg fram til bøker de synes virker interessante, mens andre vil ha konkrete forslag. På biblioteket kan dere få begge deler.

 

 

Kilder: Lesesenteret, FUG