A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy

Navnet på den nye kommunen er klart – fra 1.1.2020 heter kommunen Indre Østfold

Kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner

Kommunal- og moderniseringsministeren Jan Tore Sanner kunngjorde navnet på den nye kommunen på fellesnemndas møte tirsdag 17. oktober.

"Jeg er lettet over at den nye kommunen som vi sammen skal bygge endelig kan kalles noe annet enn 5K navn, og at det blir et nytt og samlende navn. Indre Østfold kommune er nøytralt og beskrivende, selv om noen helt sikkert ønsket seg et mer kreativt navn.

Kommunen et først og fremst en arbeidsgiverorganisasjon for 3 500 ansatte og tjenesteleverandør til 45 000 innbyggere (da blant landets 25 største). Nå kommer vi over i ny fase i arbeidet med å skape en av landets mest spennende kommuner, som da formelt lanseres fra 1. januar 2020.

Med Norges største byggevareprodusenter (Glava/Saint-Gobain), Norges største slakteri (Nortura), et riktig næringsliv - og det faktum at vi blir Norges største jordbrukskommune målt i dyrket mark gir oss store muligheter.

Askim og Mysen har bystatus, tettsteder som Tomter, Spydeberg, Skjønhaug og flere til er i sterk vekst.

Moderne jernbane og E18 gjør at vi kommer betydelig nærmere Oslo og Follo, i begge retninger. Vi blir nabokommune til Vestby, Ås (med NMBU som Nord-Europas største forsknings- og utdanningsmiljø innen bioøkonomi), Nordre Follo, Enebakk og Aurskog Høland og i syd Rakkestad (med Norges største motorsportsenter). 

Her er det alle muligheter" sier ordfører i Erik Unaas".

Tips en venn Skriv ut