Tekststørrelse
A+ A-
Kontrast
farge.png lofi.png
Vær fra yr.no
Skyet

Nyheter fra Eidsberg ungdomsskole:

Å lese for å lære

Å lese for å lære

Nøkkelen til ditt barns videre læring ligger i leseferdighetene. Gjennom lesingen skal barnet få kunnskap, trekke ut informasjon og forstå det han eller hun har lest. Hvordan kan foreldre støtte oppunder lesing for læring? Å trene på å lese for å lære kalles gjerne «den andre leseopplæringen».

2015-01-26
Psykologisk førstehjelp

Psykologisk førstehjelp

Som foreldre kan vi ikke skåne barna for alle vonde situasjoner. Men vi kan bistå dem i å håndtere de tunge tankene. Her finner du noen tips til hvordan du kan hjelpe barna med å bli mer følelsesmessig robuste. Mange barn strever med angst og tunge tanker.

2015-01-19
Læreplanen i matematikk på tre minutter

Læreplanen i matematikk på tre minutter

I læreplanen finner vi informasjon om hva elevene skal lære på skolen. Hvert skolefag har en læreplan som beskriver hovedområder og kompetansemål i faget. Her får du et kjapt blikk på læreplanen i matematikk. Matematikk er et av basisfagene i grunnskolen.

2015-01-12
Barn og skjermbruk

Barn og skjermbruk

Norske barn har tilgang på mange medier på skjerm. Summen av tidsbruk på smarttelefon, nettbrett, TV og PC kan bli ganske massiv. Mye av bruken er positiv og berikende for barnet, men av ulike årsaker kan det være lurt at tidsbruken begrenses. Det kan være krevende å regulere egen skjermbruk – både for barn og voksne.

2015-01-05
Fredsprisutdeling

Mysenelever på Fredsprisutdeling i Oslo

Les hele artikkelen i Eidsberg ungdomsskole skoleavis; AUSA

2014-12-14
Digital lesing

Digital lesing

De fleste barn og unge i dag leser mer på skjerm enn de gjør på papir. Boka er i ferd med å bli forbigått av PC, nettbrett og mobiltelefoner. Hva kjennetegner digital lesing, og hvilke ferdigheter må barna ha for å manøvrere i en digital tekstkultur? Å lese på skjerm kan virke motiverende for mange barn. Men digitale tekster krever som oftest mer av leseren enn de tradisjonelle trykte tekstene.

2014-11-24