Tekststørrelse
A+ A-
Kontrast
farge.png lofi.png
Vær fra yr.no
Klarvær 10°

Nyheter fra Eidsberg ungdomsskole:

Alkohol, illustrasjonsfoto

Temakveld med fokus på ungdomstiden

Fristelser og utfordringer - velkommen på foredrag tirsdag 21. april kl. 18.30 - 20.00 i aulaen på Eidsberg ungdomsskole.

2015-04-14
Uteundervisning

Hvorfor uteundervisning?

Ved å flytte undervisningen ut av klasserommet, åpner det seg nye muligheter for læring. Uteundervisning styrker  motivasjon og forståelse, og tilbyr variasjon i skoledagen. Atferdsproblemene blir mindre og de stille elevene blir mer aktive utendørs.  I naturen får elevene observere, erfare, utforske – og lære!

2015-03-24
Læreplanen i norsk på tre minutter

Læreplanen i norsk på tre minutter

I læreplanen finner vi informasjon om hva elevene skal lære på skolen. Hvert skolefag har en læreplan som beskriver hovedområder og kompetansemål i faget. Her får du et kjapt blikk på læreplanen i norsk. Norsk er et av basisfagene i grunnskolen.

2015-03-16
Kostholdsjungelen

Kostholdsjungelen

Det florerer av kostholdsråd i alle kanaler. Som forelder vil man det beste for barnet sitt, og i blant kan det være vanskelig å vite hvilke råd man skal følge. Her finner du kvalitetssikrede anbefalinger om kosthold fra norske helsemyndigheter. Mange mener mye om kosthold, men det finnes noen råd de fleste er enige om.

2015-03-09
Ett barn - to språk

Ett barn - to språk

Å være tospråklig har mange fordeler. Flerspråklighet er en ressurs, og barnas flerspråklige utvikling bør støttes og oppmuntres. Språket er bærer av identitet, kultur og fellesskap. Barn som vokser opp i en flerspråklig familie får gjerne et ekstra bevisst forhold til språk. Barn forstår ofte mer av foreldrenes morsmål enn det de bruker aktivt.

2015-03-02
Når leskene blir et slit

Når leksene blir et slit

Lekser skal ikke bare være slit! Av og til oppleves leksebyrden uoverkommelig for barnet. Da er det viktig med en god dialog med lærer, og at barnet får støtte og veiledning fra foreldrene. Her får du råd til å hjelpe barnet å takle leksene på en god måte. Det er tungt å streve seg gjennom lekseoppgaver som virker uoverkommelige.

2015-02-02